Peste 100 de copii și profesori de la liceul „Orizont” s-au adresat la serviciul medical. Procuratura s-a autosesizat

PE SCURT

Peste 100 de copii și profesori de la liceul teoretic „Orizont”, filiala Ciocana din capitală, s-au adresat la serviciul medical al liceului.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că s-a autosesizat în acest caz.  Procurorii iau în considerare, la moment, atât versiunea unei intoxicații alimentare, cât și îmbolnăvirea virală.

PE LUNG

Astfel, procurorii documentează, în comun cu ofițerii de poliție, cazul presupusei intoxicații alimentare produse zilele trecute la liceul teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, „dată fiind rezonanța cazului și numărul copiilor afectați”.

Potrivit datelor instituțiilor de profil implicate în documentarea cazului, rezultatele preliminare ale expertizei alimentelor vor fi cunoscute în perioada imediat următoare.

Precizăm că, joi, Deschide.md a scris că mai mulți copii din cadrul liceului moldo-turc „Orizont”, filiala Ciocana, ar fi ajuns la spital cu intoxicare. Potrivit informației prezentate, intoxicațiile au început cu ziua de vineri, 6 septembrie.

Majoritatea dintre copii au fost transportați la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii.

Directorul liceului, Ismail Oka, a confirmat faptul că au avut loc verificări din partea ANSP, dar a negat că la liceu s-ar fi înregistrat cazuri de intoxicare.

Ulterior, Deschide.md a scris că redacția a fost contactată de mai multe persoane care s-au prezentat ca fiind părinții elevilor ce frecventează instituția menționată. Potrivit lor, copiii au avut de suferit, doar că nu este vorba despre o intoxicație alimentară, ci de o enteroviroză.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.