02:27:14 25.04.2024
Stiri

Popescu EXPLICĂ de ce Igor Dodon și nu Maia Sandu va participa la Adunarea generală ONU: „Președintele Igor Dodon merge ca reprezentant al republicii”

Politică 13.09.2019 13:00 Vizualizări2990 Autor: Ziarul National
Popescu EXPLICĂ de ce Igor Dodon și nu Maia Sandu va participa la Adunarea generală ONU: „Președintele Igor Dodon merge ca reprezentant al republicii” tribuna.md


Discursul pe care îl va rosti președintele Igor Dodon de la tribuna principală a Adunării Generale ONU, în cadrul celea de-a 74-a reuniuni, va fi coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Asigurări în acest sens au fost date de șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu.

Potrivit ministrului, la New York va pleca, în premieră, Igor Dodon, pentru că liderii politici au decis să distribuie între ei deplasările în străinătate, astfel încât unii demnitari să nu se afle mereu peste hotarele R. Moldova.

Citește și: Președintele Dodon își ia și SOȚIA la cea de-a 74-a Sesiunea a Adunării Generale a ONU. Delegația R. Moldova, comparabilă cu cea a Germaniei sau Rusiei. La ce hotel de LUX vor sta

„Președintele Igor Dodon merge la Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca reprezentant al republicii, iar mesajul pe care îl va transmite trebuie să reprezinte interesul comun al cetățenilor. Noi acum discutăm exact parametrii acestui discurs și tezele exacte pentru acest forum”, a declarat Nicu Popescu la emisiunea „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova, transmite deschide.md.

Sursa citată a scris anterior că delegația de 11 persoane, în frunte cu Igor Dodon și soția acestuia, Galina, se va afla la New York în perioada 22-28 septembrie, deși sesiunea va începe la 24 septembrie.

Cei 11 membri ai delegației prezidențiale vor fi cazați pe același etaj (conform doleanței președintelui) în hotelul de lux „Michelangelo”, în perioadă în care o cameră dublă la acel hotel de lux costă 600 de dolari pe noapte. Din delegație vor face parte: Igor Dodon și Galina Dodon, care au cerut să fie cazați într-o cameră cu vedere frumoasă peste geam, consilierii Aureliu Ciocoi, Ion Chicu și Ernest Vardanean, care vor fi cazați în camere single. Ceilalți vor fi cazați în camere duble cu paturi separate. Este vorba de șefa Direcției Relații Externe și Comunicare a Președinției, Natalia Ipati, șefa Secției Protocol și Comunicare, Viorica Sturza, bodyguarzii Sergiu Juncu și Lilian Filipov, cameramanul Andrei Boghinschi și fotograful Dumitru Doru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md