04:07:08 19.04.2024
Stiri

Administrația Liceului „Orizont” insistă că e vorba despre o infecție virală și nu intoxicație alimentară: „La fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate”

Social 13.09.2019 14:22 Vizualizări2691 Autor: Ziarul National
Administrația Liceului „Orizont” insistă că e vorba despre o infecție virală și nu intoxicație alimentară: „La fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate”


Incidentul de la filiala Ciocana a Liceului Teoretic „Orizont” s-ar fi produs din cauza unei infecții virale și nu ar fi vorba de o intoxicație în masă cu produse alimentare servite în instituție, susține administrația rețelei de licee.

Într-un comunicat de presă al liceelor „Orizont” se arată că „la fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate”. Mai mult, cazuri similare ar fi înregistrate în prezent și în alte instituții de învățământ din Chișinău.

„Instituția de învățământ a întreprins măsurile necesare în scopul prevenirii răspândirii infecției virale în cadrul tuturor filialelor noastre. Ieri, la data de 12.09.2019, după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile de resort – ANSA și Centrul de Sănătate Publică pentru întreprinderea măsurilor de rigoare. Vă înștiințăm că, la fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate. În încăperea blocului alimentar a Liceului din sectorul Ciocana astazi, la 13.09.2019, se face dezinfectare, cu scopul prevenirii răspândirii infecției virale”, cităm din comunicat.

Sursa citată adaugă că, săptămâna viitoare, vor fi gata rezultatele de laborator epidemiologic care vor dovedi motivul îmbolnăvirii.

„Vă vom înștiința despre situația dată, în scopul evitării informării Dvs. din surse care nu sunt mereu veridice și nu corespund situației reale. (...) Instituția a fost informată că asemenea cazuri au loc pe moment și în alte instituții de învățământ din municipiul Chișinău”, cităm din același comunicat.

Menționăm că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat astăzi că au fost înregistrate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9 și 35 de ani.

Simptomele prezentate de pacienții internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare.

Specialiştii din domeniul sănătății publice cercetează cazul, iar Procuratura Generală s-a autosesizat și verifică două versiuni - intoxicație alimentară sau infecție virală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md