image
Sursa foto: mba.aero

Consiliul Suprem de Securitate, convocat de urgență: „Air Moldova va fi întoarsă în proprietatea statului”

Autoritățile Republicii Moldova vor întreprinde toate acțiunile pentru ca Air Moldova să fie întoarsă în proprietatea statului.

Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă de către președintele Igor Dodon după o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Securitate.

„La ședință au fost invitați reprezentanți din conducerea nouă a Air Moldova, numită o zi, două în urmă. Statul va întreprinde toate acțiunile legale pentru întoarcerea companiei Air Moldova în proprietatea statului. Sunt premise și argumente documentate care ne permit să anulăm acordul de privatizare a Air Moldova”, a declarat Igor Dodon.

El a precizat că, în timpul apropiat, statul va iniția o cauză în acest sens.

În ceea ce privește Aeroportul Internațional Chișinău, șeful statului a menționat că rezilierea acordului de concesiune semnat între Guvern și Avia Invest a fost inițiată acum câteva zile.

„Motivul este că la momentul inițierii concursului și până la semnarea acordului de concesiune au fost încălcări ale legislației. Acest lucru este constatat de Guvern și de comisia de anchetă care va veni în scurt timp cu un raport despre Aeroport și Air Moldova”, a mai spus Igor Dodon.

La CSS a fost discutată și situația de la Aeroportul Mărculești.

„Este un activ important al statului care dispune și de infrastructura necesară. Am solicitat informația pentru ca la următoarea ședință să luăm o decizie cum vom utiliza în interesul statului acest activ. Și anterior am zis că ar fi bine să mai deschidem un aeroport internațional pe teritoriul RM. Trebuie să vedem ce infrastructură avem, ce investiții sunt necesare. Sunt convins că dacă vom mai deschide un aeroport sau două, se va dezvolta infrastructura regională și în condiții de concurență vor fi și prețuri mai joase, decât ceea ce se întâmplă la Aeroportul Chișinău, care deține monopolul”, a încheiat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: