(video) Ruslan Codreanu: „Pe coridoarele Primăriei se strigă „să nu îndrăznești să semnezi pentru Codreanu””

Șefii de întreprinderi și de direcții din cadrul Primăriei Chișinău ar fi primit indicații pentru a nu-și expune semnăturile în susținerea cndidatului independent Ruslan Codreanu în cursa electorală. Despre aceasta a anunțat ex-primarul interimar al capitalei în cadrul unei conferințe de presă, unde a menționat că persoanele care deja și-au depus semnătura pentru susținerea acestuia sunt intimidați sau chiar eliberați din funcții.

Foto: UNIMEDIA

„Cea mai mare problemă a Primăriei este că unii o văd ca pe o tribună politică, iar alții ca o vacă de muls. La două luni de la demisia mea, sectoarele orașului, întreprinderile municipale deja sunt împărție pe culori politice. S-a dat indicații la fiecare șef de direcție, fiecare spital municipal, fiecare întreprindere să nu fiu susținut în campania de colectare de semnături”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul edil al capitalei nu a dat nici un nume de partid, însă susține că „tot cei care au dat indicații se duc la conferințe municipale și țin discursuri politice de la tribune”.

O altă încălcare comisă, în opinia lui Codreanu, este că li s-a cerut să prezinte copiile buletinelor de identitate ale membrilor grupului de inițiativă, ceea ce nu se prevede în regulamentul CEC.

„De la noi s-au cerut copiile fiecărui membru din grupul de inițiativă. Deși oamenii au acces la baza de date și pot verifica foarte ușor persoana și semnătura acesteia”, a mai adăugat Codreanu.

Codreanu a mai adăugat că funcționarilor Primăriei Chișinău li se dau indicații „ca să nu îndrăznească să semneze” pentru candidatura sa.

„Foarte multe persoane care ne-au susținut cu semnătura lor fie au fost intimidați telefonic sau chiar s-a mers până la eliberarea din funcție, ceea ce este inadmisibil. Am primit telefoane de la angajați ai Primăriei și mi-au spus că ei sunt intimidați ca să iasă în stradă să-și pună semnătura. Pe coridoare la ei se strigă: „să nu îndrăznești să semnezi pentru Codreanu””, mai spune fostul viceprimar.

UNIMEDIA amintește că, printre candiații care își doresc să vină la cârmuirea capitalei, se regăsesc Victor Chironda, Ion Ceban, Andrei Năstase, Ruslan Codreanu.


Pub