(video) Agenția Proprietății Publice cheamă la dialog privind exploatarea terenului de 69 de hectare a „Arena Chișinău”

Agenția Proprietății Publice lansează o invitație societății civile, inclusiv sectorului privat, pentru a genera idei despre cum poate fi valorificat întregul teren de 69 de hectare pe care este amplasată Arena Chișinău, „pentru a asigura un flux necesar de vizitatori în vederea posibilității de autogestiune”.

Foto: privesc.eu

„Exploatarea Arenei Chișinău nu poate aduce un venit suficient pentru achitarea datoriilor față de compania de construcție. Posibil ea nici nu a fost gândită în felul acesta.

Agenția lansează o invitație pentru un dialog, inclusiv sectorul privat, pentru a genera o viziune, cum putem să valorificăm întregul teren de 69 de hectare, ca pe final să asigurăm un flux de vizitatori necesar pentru valorificarea corectă a acestui bun și menținerea lui nu doar din bugetul de stat, dar o posibilă autogestiune”, a declarat Eugeniu Moraru, directorul general al Agenției Proprietății Publice.

În prezent, Arena Chișinău nu este conectată la rețelele de comunicație și nu are personal angajat în compania care urmează să gestioneze Arena. „Urmează în termeni restrânși să stabilim personalul pentru gestionare, ca la urma urmei cetățenii să aibă unbun care poate fi exploata. Etapa a doua, echipa nou creată va trebui să privească aceste zece hectare puțin mai larg, vom încerca să valorificăm întreg terenul de 69 de hectare”, a mai adăugat Eugeniu Moraru.


Pub