Doi noi deputați în Parlament din partea PSRM

Doi noi deputați în Parlament, asta după ce Curtea Constituțională a validat mandatele acestora. Astfel, Alla Darovannaia și Anatolie Labuneț au ajuns în Legislativ, după ce doi colegi socialiști și-au depus mandatele.

Foto: UNIMEDIA

„Prin Hotărârea nr. 2666 din 10 septembrie 2019, Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța a două mandate de deputat și i-a înaintat Curții Constituționale propunerea de a-i declara în calitate de deputați aleși în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe doamna Alla Darovannaia și pe domnul Anatolie Labuneț, candidați supleanți pe lista Partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova".

În ședința Curții nu au fost stabilite circumstanțe de natură să împiedice validarea acestor mandate.

Hotărârea Curții

Pornind de la argumentele invocate, Curtea Constituțională i-a declarat aleși în calitate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe doamna Alla Darovannaia și pe domnul Anatolie Labuneț, pe lista Partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova".

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Curții Constituționale.

UNIMEDIA amintește că pe 4 septembrie, Parlamentul a aprobat demisiile lui Victor Gaiciuc și Vladimir Țurcan din funcțiile de deputat. Gaiciuc a fost numit recent consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Țurcan a fost numit în calitate de judecător la Curtea Constituțională.


Pub