Două casierițe, mamă și fiică, ar fi sustras 100 de mii dolari de la o bancă comercială din Moldova

Două casierițe de la o bancă comercială din Moldova ar fi sustras 100 de mii de dolari. Lipsa banilor a fost depistată pe data de 4 septembrie.

Foto: AP

Informația despre furt a fost confirmată de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, dar și de șeful relații cu publicul de la banca Comercială, Bălănel Sorin.

Ambele surse nu au confirmat, însă, suma menționată mai sus și nu au putut oferi detalii, întrucât să nu fie prejudiciat mersul anchetei. Cert este că suspectele ar fi sustras bani timp de câteva luni.

Potrivit băncii, în cadrul procedurilor obligatorii de inventariere a banilor din casierii, pe 4 septembrie, la una din unitățile bancare a fost depistat un neajuns bănesc. Banca a făcut toate demersurile obligatorii, a anunțat imediat poliția și a depus o solicitare pentru investigarea cazului dat. Concomitent, banca a demarat propria investigație internă.

„Comunicăm că acest incident nu afectează nici într-un fel economiile clienților. Toate mijlocele bănești ale clienților sunt asigurate. Neajunsul de bani este doar un incident izolat la una din casieriile interne a băncii. Activitatea băncii nu a fost perturbată și se derulează în regim normal”, se arată în comunicat.

Potrivit oamenilor legii, dacă vor fi găsite vinovate, suspectele riscă pedeapsa cu închisoarea.


Pub