Nicu Popescu, despre raportul Comisiei Europene: „Mă bucură că Raportul reflectă schimbarea de atitudine a UE față de situația din Moldova”

„Comisia Europeană a publicat Raportul anual privind implementarea Acordului de Asociere pentru perioada iulie 2018 - iulie 2019. Raportul oferă a radiografie factologică a principalelor evoluții practic în toate sectoarele vieții publice și va fi luat în considerație în pregătirea reuniunii Consiliului de Asociere RM-UE”. Cel puțin asta spune Ministrul de Externe Nicu Popescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Popescu mai spune că raportul punctează atât o serie de domenii în care persistă îngrijorări, precum justiția, anti-corupția, investigația fraudei bancare, în aceste domenii se așteaptă un progres mai substanțial. De asemenea, Raportul evidențiază evoluții pozitive în mai multe domenii precum managementul finanțelor publice, cooperarea în sfera politicii externe, realizarea proiectelor cu sprijin european.

„În mod special mă bucură că Raportul reflectă schimbarea de atitudine a UE față de situația din Moldova odată cu învestirea noului guvern. Această schimbare se datorează angajamentului ferm pentru reforme, dar și primelor acțiuni întreprinse. Avem foarte mult de lucru. Este foarte important că în acest parcurs avem sprijinul în creștere a partenerilor noștri de dezvoltare”, a mai adăugat Popescu.

UNIMEDIA precizează că potrivit raportului privind etapa de implementare a Acordului de Asociere- RM-UE, Moldova „a avansat hotărât în realizarea reformelor cheie în vederea abordării standardelor democratice deteriorate” din țară. Raportul va fi luat în considerare la Consiliul anual de asociere UE-Moldova, care va avea loc la Bruxelles la 30 septembrie 2019, anunță Comisia Europeană.


Pub