/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Candu salută inițiativa legislativă care prevede anularea facilităților pentru foștii președinți de Parlament

12 septembrie 2019, ora 18:01

După ce deputații Blocului ACUM au înregistrat o inițiativă legislativă care prevede că foștii președinți de Parlament și premieri ar putea fi lipsiți de facilități, deputatul Andrian Candu a declarat că susține această propunere. 

„Niciodată nu am beneficiat de alte facilități decât ceea ce este prevăzut de lege, legat de pază pentru un an de zile. Cred că trebuie studiat acest subiect și nu este o idee rea. Trebuie să se expună și alte autorități care examinează dacă sunt riscuri. Eu personal consider că este o chestiune bună”, a spus deputatul Andrian Candu pentru TV8.

De asemenea, fostul președinte de Parlament a spus că niciodată nu a beneficiat de tratament balneoclimateric gratuit.

Legea cu privire la statutul deputatului prevede că în caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuțiilor, președintele Parlamentului beneficiază de: asistenţă medicală şi tratament balneoclimateric gratuite; asigurare a securităţii în decursul unui an de zile; automobil în decursul unui an de zile; înlesniri la plata pentru serviciile comunale; paşaport diplomatic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram