O grenadă adusă la grădiniță
Externe 12 septembrie 2019, 15:28 | 910

Panică la o grădiniţă din Suedia. O echipă de pirotehnişti a intervenit de urgență după ce educatorii au descoperit că unul dintre copii adusese cu el o grenadă. Detalii aflați din grupajul de știri externe, pe scurt.

SUEDIA Angajații grădiniţei au alertat poliţia după ce au descoperit că un copil avea în geanta sa un obiect suspicios. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba despre o grenadă și au chemat pirotehniștii. Experţii au stabilit că obiectul este prea periculos pentru a fi mişcat şi au fost nevoiți să-l demonteze în interiorul clădirii. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Poliția a anunțat ulterior că grenada fusese găsită într-o zonă folosită pentru exerciţii militare.

STATELE UNITE Doi oameni au murit după ce un avion de transport marfă s-a prăbuşit într-o parcare în apropierea aeroportului Toledo, din statul american Ohio. Aparatul de zbor a lovit mai multe autovehicule care se aflau în parcare, iar echipele de intervenție au avut nevoie de câteva ore pentru a căuta eventuale victime în mormanul de fiare rezultat. Cauza prăbușirii nu a fost stabilită deocamdată, dar a fost deschisă o anchetă.

STATELE UNITE Președintele Donald Trump vrea să interzică ţigările electronice cu arome, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de efectele nocive ale acestora asupra sănătăţii. Decizia vine în contextul în care Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor investighează peste 450 de cazuri de pacienţi afectaţi de o boală pulmonară severă, posibil, cauzată de ţigările electronice. Situația i-a determinat pe mai mulți membri ai Congresului să facă presiuni asupra președintelui Trump pentru a limita extinderea acestei industrii. 

Opinia ta contează. Comentează!