Activistul Pavel Grigorciuc este cercetat pentru huliganism într-un nou dosar penal
Social 12 septembrie 2019, 15:34 | 1422

Activistul civic Pavel Grigorciuc s-a ales cu încă un dosar penal după ce ieri l-ar fi agresat pe procurorul Nicu Șendrea. În acest caz, Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare.

Reprezentanții Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, spun că au ridicat probe video și au audiat martori. Procurorul Nicu Şendrea ar fi fost agresat fizic ieri de către activistul civic Pavel Grigorciuc în fața Curţii de Apel Chișinău. Grigorciuc i-ar fi aplicat procurorului mai multe lovituri în diferite regiuni ale corpului. Colegii lui Nicu Șendrea afirmă că el a fost supus examinării medico-legale și internat. Într-un mesaj publucat ieri pe pagina sa de Facebook, Grigorciuc a scris însă că procurorul Şendrea i-ar fi luat telefonul, iar el a încercat să îl recupereze. Astăzi, însă, Grigorciuc a declarat presei că, după părerea lui, Procuratura încă mai este sub influența Partidului Democrat dacă pentru asemenea fapte se inițiază dosare penale.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale a spus că instituția a acționat în strictă conformitate cu legea în cazul lui Grigorciuc, iar Partidul Democrat nu are nicio legătură cu acest dosar. Grigorciuc este cercetat pentru huliganism. Potrivit legii, această infracțiune se pedepsește cu amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau cu până la cinci ani de pușcărie. În luna martie a acestui an, Pavel Grigorciuc a stat închis câteva luni în Penitenciarul nr. 13, după ce i-ar fi tras o palmă deputatului PD Sergiu Sârbu. Atunci, Grigorciuc spunea că este deţinut din motive politice pentru că s-ar fi opus regimului Plahotniuc.

Opinia ta contează. Comentează!