09:27:32 25.04.2024
Stiri

Ministrul Popescu îi răspunde de la Chișinău lui Lavrov: „Noi nu credem că limba rusă se ciocnește de careva probleme pe teritoriul R. Moldova”

Politică 12.09.2019 11:50 Vizualizări2109 Autor: Ziarul National
Ministrul Popescu îi răspunde de la Chișinău lui Lavrov: „Noi nu credem că limba rusă se ciocnește de careva probleme pe teritoriul R. Moldova”


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, nu crede că funcționarea limbii ruse și a mass-media ruse pe teritoriul R. Moldova s-ar ciocni de probleme, după ce, ieri la Moscova, omologul său rus, Serghei Lavrov, i-a cerut „mai multe acțiuni pentru protecția limbii ruse în R. Moldova”, dar și „garanții” pentru presa de limbă rusă și libera circulație a cetățenilor ruși pe teritoriul statului nostru.

„Știți bine, în R. Moldova nu există probleme legate de funcționarea limbii ruse, funcționarea mass-media de limbă rusă, în modul cum interacționează oamenii pe stradă sau în instituțiile de învățământ. Noi nu credem că limba rusă se ciocnește de careva probleme pe teritoriul R. Moldova”, a declarat Nicu Popescu, într-o conferință de presă susținută la Chișinău, în cadrul căreia a făcut bilanțul vizitelor sale recente de la Kiev și Moscova.

Popescu a confirmat că Lavrov i-a cerut și anularea legii antipropagandă din R. Moldova.

„Legile sunt adoptate și modificate în Parlament și, la această etapă, nu văd, nici măcar teoretic, o majoritate parlamentară care ar anula această lege”, i-a răspuns Popescu omologului său rus.

În altă ordine de idei, ministrul de Externe a declarat că a mers la Moscova pentru a „normaliza dialogul” și a „promova interesele naționale ale R. Moldova”. Printre subiectele abordate cu reprezentanții Federației Ruse s-au numărat deblocarea și relansarea relațiilor economice, în condițiile în care în anul trecut doar opt la sută dintre exporturile moldovenești au ajuns pe piața rusă, acordurile privind protecția socială a cetățenilor R. Moldova care se află la muncă în Rusia, inclusiv recunoașterea actelor de studii și a permiselor de conducere eliberate la Chișinău, eliminarea tarifelor de roaming între cele două state etc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md