/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Nicu Popescu: „Există riscul ca în această iarnă să nu mai putem importa gaz din Rusia pe căi tradiționale”

12 septembrie 2019, ora 20:08

Există riscul că în iarna acestui an Republica Moldova să nu mai poată beneficia de import de gaze din Federația Rusă pe căi tradiționale. Despre aceasta a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. 

„Avem și planul „B”. Vorbim de posibilitatea de a procura gaze prin intermediul altor gazoducte. Aceasta presupune achiziționarea și stocarea gazului în rezervoarele din Ucraina sau procurarea gazului din Bulgaria și România prin intermediul regiunilor din sudul țării. Pot spune că sunt soluții care ne vor asigura că R. Moldova nu depinde de negocierile pe care le poartă Ucraina cu Federația Rusă. Ne dorim ca aceste două state să ajungă la o înțelegere”, a spus Nicu Popescu.

Cât ține de gazoductul Ungheni-Chișinău, Nicu Popescu a spus că construcția acestuia ar putea fi finisată în primăvara anului viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram