(video) Chiril Gaburici, despre întoarcerea aeroportului în gestiunea statului: „Probabil sunt juriști care pot să se expună și să spună cu exactitate”

Guvernul Republicii Moldova nu era în stare să investească în dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar decizia de concesionare ar fi fost una bună. Cel puțin aceste concluzii au fost vociferate de către fostul prim-ministrul al Moldovei, Chiril Gaburi, după ce a fost audiat în cadrul Comisiei Parlamentare privind concesionarea aeroportului.

„Dacă vorbim de privatizări în general, eu susțin privatizările, pentru că fiecare trebuie să se ocupe ceea ce știe mai bine. Este foarte bine pentru o țară, care a avut monopolul o perioadă în acest domeniu să ajungă jucători din alte țări, cu experiență, cu cunoștințe, cu disponibilitate de a investi, pentru că astfel poți să crești într-un domeniu sau altul”.

Întrebat dacă rezultatele privatizării Air Moldova sunt pe măsura așteptărilor, Gaburici spune că nu cunoaște care este situația la momentul actual. „Se aștepta și se așteaptă ca sectorul transport aerian să se dezvolte. Noi nu putem să ne închidem de toată lumea”.

Gaburici spune că înainte de concesionare, Aeroportul era practic în faliment, iar acest fapt a stat la baza procedurii de privatizare. „Compania care a venit să investească, a luat asupra sa aceste datorii”.

Fostul prim-ministru și ministru al economiei și infrastructurii drumurilor a mai precizat că statul nu a avut bani ca să investească în dezvoltarea aeroportului. „Statul când va avea de ales să investească în Air Moldova sau să asigure pensionarii cu pensii, el va alege să achite salarii și pensii”.

Chiril Gaburici a mai menționat că în cazul oricărei concesionări, statul trebuie să aibă bază legală ca să desfacă contractele, dacă concesionarii nu respectă prevederile contractuale. Întrebat dacă e real să fie întors aeroportul în gestiunea statului, Gaburi a preferat să se abțină de la comentarii și a spus că nu cunoaște. „Probabil sunt juriști care pot să se expună și să spună cu exactitate”.

UNIMEDIA amintește că astăzi, Chiril Gaburi și Nicolae Eșanu au fost audiați în cadrul Comisiei parlamentare cu privire la concesionarea aeroportului.


Pub