(video) Nicolae Eşanu, despre procesul de numire a lui Vladimir Ţurcan la Curtea Constituţională: „Anularea votului nu înseamnă că o hotărâre nu a existat”

Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, spune că numirea judecătorilor la Curtea Constituțională este deja de domeniul trecutului, iar acum ar trebui să ne axăm pe probleme actuale. Declarațiile au fost făcute pentru UNIMEDIA în timp ce aștepta să intre la Comisia parlamentară privind concesionarea aeroportului, ca să fie audiat.

Întrebat cum vede numirea lui Vladimir Țurcan, în funcția de președinte al CC-ului, Eșanu a refuzat să vocifereze opinia sa, menționând că nu are o părere.

Cât ține de procesul de numire, fostul secretar de stat de la Ministerul Justiției a menționat că „Este o chestiune internă a Curții. Numirea în funcție este o procedură, eliberarea din funcție este o altă procedură, care nu are nicio legătură. Anularea votului nu însemnă că o hotărâre nu a existat. Anularea unui vot, nu atrage după sine desființarea ca efect retroactiv a actului care a fost adoptat prin votul respectiv”, a declarat Eșanu.

UNIMEDIA amintește că Domnica Manole și Vladimir Țurcan au fost numiți pe 16 august de Parlament, judecători Curtea Constituțională, deși anterior concursul a fost câștigat de Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu.


Pub