Igor Dodon, despre situația profesorilor turci extrădați: „Președenția nu a fost implicată în acest proces”

Președintele Igor Dodon este invitatul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV din această seară.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul emisiunii emisiunii, moderatorul Alexadru Cozer a oferit câteva întrebări în legătură cu extrădarea profesorilor turci, printre care și faptul dacă președenția a știut despre această situație și dacă acest subiect va fi discutat ulterior cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Președintele țării a precizat că „Președenția nu a fost implicată în acest proces” de extrădare a profesorilor turci, iar cu prima ocazie, când se va întâlni cu președintele Turciei, va pune în dicuție acest subiect.

UNIMEDIA amintește că, la 6 septembrie curent, s-a împlinit un an de la expulzarea profesorilor turci din Republica Moldova, au fost pornite cauze penale pe materialele anchetei efectuate de SPIA al MAI. În acest sens, au fost efectuate mai multe rețineri și suspendări din funcție.

Fostul adjunct la SIS, reținut în cazul profesorilor turci expulzați, plasat în arest la domiciliu, iar șefa Biroului Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Olga Poalelungi, a fost suspendată din funcție.


Pub