Militari moldoveni participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2019” din România

PE SCURT

Un contingent al Armatei Naţionale se află la centrul de instruire Babadag din România, unde participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2019”.

Efectivul de ofiţeri şi subofiţeri, condus de maiorul Valeriu Popov, se antrenează împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi Statele Unite ale Americii, în vederea creşterii interoperabilităţii şi pregătirii pentru operaţiuni de menţinere a păcii.

PE LUNG

În conformitate cu scenariul exerciţiului, cei 300 de militari participanţi execută misiuni de acordare a primului ajutor în zonele de operaţii, efectuează trageri din armamentul din dotare şi exersează proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate.

În acest an, Armata Naţională a detaşat la „Platinum Eagle” circa 50 de ofiţeri şi subofiţeri din Brigada „Ştefan cel Mare” şi Academia Militară a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”.

„Platinum Eagle 2019” se desfăşoară în perioada 9-20 septembrie curent şi face parte dintr-un amplu exerciţiu multinaţional cu genericul „Black Sea Rotational Force 19” (BSRF 19).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.