5 persoane reținute și 11 percheziții efectuate. Peste 30 milioane lei, prejudiciu adus bugetului de către un grup infracțional

PE SCURT

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Vamal, a efectuat percheziții și rețineri pe faptul evaziunii fiscale și spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acționa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din republică.

Probele acumulate indică că timp de doi ani, în urma activității grupului, a fost adus un prejudiciu de peste 30 000 000 lei pentru bugetul de stat.

PE LUNG

Potrivit PCCOCS, schema infracțională criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei și a produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

Astăzi au fost efectuate 11 percheziții și au fost ridicate documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale.

În prezent, au fost reținute cinci persoane, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

În baza investigațiilor efectuate, forțele de ordine au stabilit că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și 10 automobile, inclusiv de lux.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.