Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Apel către agenții economici și populație referitor la menținerea stării salubre a orașului

   2282

Primăria municipiului Chişinău face apel către agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului, cât și față de persoanele fizice din capitală, de a menține în stare salubră teritoriile în care își desfășoară activitatea / terenurile pe care le gestionează sau le dețin.

Subiecții vizați urmează să intervină, în special la strângerea frunzișului, cositul ierbii, precum și la menținerea în stare salubră a teritoriilor aflate în gestiune/proprietate.

Preturile de sector vor informa agenții economici și populația despre necesitatea menținerii curățeniei în adiacentul zonei de activitate sau de reședință.

Menționăm că în caz de neconformare cu solicitarea administrației publice locale vizavi de salubritate, persoanele juridice, cât și cetățenii sunt pasibili de sancțiuni, conform prevederilor Codului Contravențional (CC) al Republicii Moldova.

Art. 181 al CC prevede că încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale, a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.