Locuitorii orașului Bălți suportă un fum dens, care învăluie orașul de câteva nopți
Social 11 septembrie 2019, 18:56 | 1000

Locuitorii orașului Bălți se îneacă într-un fum dens, care învăluie orașul de câteva nopți. Oamenii sunt disperați și se plâng că nu pot deschide geamurile, iar procurorii anunță că au pornit un proces penal pe acest caz. Urmează detalii și alte știri.

Procurorii au pornit un proces penal privind poluarea aerului din municipiul Bălți „ca urmare a incendierii gunoiului din raza satelor Țambula și Bilicenii Noi ale raionului Sângerei”. Sunt cercetate acțiunile factorilor de decizie, precizează un comunicat al Procuraturii Generale. În context, a fost solicitată opinia Inspectoratului pentru Protecția Mediului Bălți și a Centrului de Sănătate Publică Bălți, pentru a stabili dacă au avut loc încălcări ale legii și dacă au fost cauzate prejudicii.

O casă a fost cuprinsă de flăcări, pe strada Butuceni din sectorul Ciocana al Chișinăului. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri. Potrivit Ofițerului de Presă al IGSU, Liliana Pușcașu, este vorba despre o casă părăsită și nimeni nu a avut de suferit. Lichidarea incendiului s-a reușit după aproape o oră de la sosirea pompierilor.

Un accident grav a avut loc în această dimineață în Chișinău, pe bulevardul Dacia, la intersecție cu strada Băcioii Noi. Două autoturisme s-au tamponat violent. Unul dintre pasageri a fost rănit. În accident a fost implicat un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 39 de ani, și un microbuz condus de un bărbat de 31 de ani. Potrivit poliției, vinovat de accident se face șoferul automobilului, care a trecut la culoarea roșie a semaforului. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat, iar pasagerul acestuia, un tânăr de 19 ani, a fost transportat de urgență la spital. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă.

Cadavrul unei femei în vârstă de 68 de ani din Hâncești a fost găsit în această dimineață într-o fântână din apropierea casei în care locuia. Poliția a fost alertată de către vecina victimei. Se presupune că femeia s-a sinucis. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie