Valeriu Meșca a spus că sursa mirosului din capitală ar fi nămolul și agenții economici
Social 11 septembrie 2019, 19:50 | 1460

Membrii Guvernului au aflat de ce pute în Chișinău. Directorul întreprinderii Apă-Canal Valeriu Meșca le-a mărturisit că mirosul urât are două cauze. Prima ar fi nămolul, care se acumulează la stația de epurare. A doua ar fi deșeurile lichide de la fabrici și spălătorii, care se scurg în sistemul de canalizare. ”Și bacteriile, care fermentează deșeurile lichide, se pare că aproape au pierit în totalitate”, a declarat Meșca în cadrul ședinței Guvernului.

Mai grav este faptul că în sistemul de canalizare nimeresc resturi cu concentrație sporită de fosfați, proteină și detergenți.

Potrivit lui Meșca, bacteriile care ar echilibra conținutul apei au murit. Sunt doar 2-3 bacterii, în loc de 20. La întrebarea dacă s-a încercat restabilirea culturilor de microorganisme, directorul de la Apă Canal a răspuns că pe acest caz este pornită o anchetă. internă.

Maia Sandu s-a arătat nemulțumită de explicații.

Anterior, Apă-Canal a anunțat că de vină ar fi unii antreprenori, care admit deversarea a apelor uzate cu concentrații maxim-admisibile. Săptămâna trecută, la sediile unor întreprinderi au fost făcute controale inopinate. Pentru a cerceta cauzele poluării râului Bâc a fost format un grup de anchetă, care include procurori și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate. 

Opinia ta contează. Comentează!