15:47:10 23.04.2024
Stiri

Filip o învață pe Maia Sandu cum să GESTIONEZE situația privind aerul poluat din Chișinău: „Declararea situației excepționale valabile pe teritoriul capitalei”

Social 11.09.2019 17:00 Vizualizări1003 Autor: Ziarul National
Filip o învață pe Maia Sandu cum să GESTIONEZE situația privind aerul poluat din Chișinău: „Declararea situației excepționale valabile pe teritoriul capitalei”


Fostul premier Pavel Filip consideră că autoritățile publice centrale ar trebui să se implice în soluționarea problemei privind mirosul urât care persistă în Chișinău de mai mult timp. Aceasta crede că pe teritoriul municipiului Chișinău ar trebui să fie declarată „situație excepțională”.

„Situația cu aerul poluat din Chișinău nu mai poate fi tolerată. Această criză de mediu nu suferă amânare, iar acțiunile autorităților (inclusiv centrale) trebuie să fie mai prompte și mai decisive. Analizele de laborator arată o concentrație de poluanți depășită de zeci de ori. Este clar că problema nu mai e doar mirosul, poate nu se înțelege că, de fapt, vorbim despre poluanți în concentrații de zeci de ori mai mari. Nu mai contează că responsabilitatea e a primăriei sau a alor instituții. E nevoie de implicare din partea autorităților centrale. E și responsabilitatea Guvernului. Nu doar să ceară intervenție, dar și să intervină atunci când vede că nu se acționează cum trebuie”, a scris Filip pe Facebook, după ce la Guvern a fost discutată astăzi problema mirosului urât.

CITIȚI și Directorul de la „Apă Canal”, luat în furci la ședința Guvernului, după ce a dat vina pe autoritățile locale în cazul mirosului urât din Chișinău: „Noi nu suntem Dumnezeu”; Mesajul DUR al Maiei Sandu

Filip a enumerat pașii pe care ar urma să-i întreprindă prim-ministrul în astfel de situații.

Premierul Maia Sandu nu a comentat, deocamdată, sfaturile date de Filip, dar i-a „salutat” astăzi pe democrați la ședința Guvernului, „pentru că ne-au lăsat fără primar și acum trebuie să umblăm ca să căutăm vinovații”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md