/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Directorul „Air Moldova” a fost demis. Cine este noul administrator al companiei

missing
11 septembrie 2019, ora 20:13

Directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis acum câteva zile din funcție. Proprietarii companiei, care a fost privatizată în toamna anului trecut, nu și-au motivat decizia de a schimba administratorul.

Potrivit unor surse din cadrul „Air Moldova”, director a fost desemnat Alexandru Ceban, care a activat până acum în Departamentul financiar al companiei.

Amintim că, în în octombrie 2018, compania de stat „Air Moldova” a fost scoasă la privatizare și cumpărată cu 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintând datoriile companiei, pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Cumpărător a fost compania „Civil Aviation Group SRL” fondată pe 23 august 2018 de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49%) este deținută de „Blue Air”, o companie română de aviație privată, cu sediul în București. Asociați ai companiei „Civil Aviation Group SRL” sunt și două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin câte 25.5% dintre acțiuni: Andrei Ianovici și Serghei Melnik.

Deputații din Comisia parlamentară de anchetă care investighează procesul de privatizare au declarat că au depistat mai multe nereguli la pregătirea și desfășurarea procesului de vânzare a companiei „Air Moldova” și există temei pentru rezilierea contractului semnat cu „Civil Aviation Group”.

Astăzi, la Parlament au fost organizate audieri în cazul „Air Moldova”, fiind chemați să dea explicații foștii prim-miniștri Chiril Gaburici și Pavel Filip, fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu și conducătorii „Civil Aviation Group” și „Blue Air”, Dzintas Pomers și Oana Petrescu. Ultimii nu s-au prezentat în fața deputaților. Președintele comisiei, Igor Munteanu, i-a cerut ministrului de Interne Andrei Năstase să fie întreprinse măsurile necesare pentru ca aceștia să fie aduși forțat la audieri, dacă vor refuza în continuare să se prezinte.

Chiril Gaburici, audiat în cazul „Air Moldova”. Directorii companiilor care au privatizat-o ar putea fi aduși forțat la audieri

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram