image
Sursa foto: noi.md

Mai bine de jumătate din autobuzele din capitală trebuie reînnoite

„Mai bine de jumătate din autobuzele aflate în gestiunea Întreprinderii Municipale „Parcul Urban de Autobuze” sunt vechi și trebuie reînnoite”, declarația a fost făcută de Vitalie Copaci, șeful întreprinderii, în cadrul prezentării Raportului privind activitatea financiară a Parcului de Autobuze, la ședința operativă de la Primărie.

Potrivit lui, la moment întreprinderea are în gestiune 144 unități de transport, dintre care 31 sunt noi, dotate performant, procurate în anul 2019. Alte 90 de autobuze necesită a fi înlocuite.

Vitalie Copaci spune că vârsta medie a unităților de transport este de 14 ani, înainte de a fi procurate autobuzele noi, vârsta medie era de 18 ani.

De asemenea, potrivit lui, întreprinderea se confruntă cu probleme acute de lipsă de personal, în special șoferi de autobuze și taxatori. Actualmente, în cadrul întreprinderii sunt vacante peste 100 de locuri de muncă, majoritatea fiind anume pentru aceste categorii de angajați.

Șeful Parcului Urban de autobuze susține că venitul total al întreprinderii este de 80,4 milioane de lei, iar cheltuielile în acest an sunt de 80,6 milioane de lei, în creștere față de anul trecut. Totuși, acesta susține că pentru anul viitor preconizează o creștere a veniturilor cu 5,5 milioane lei, pe seama majorării numărului de rute și a majorării numărului de călători, transmite IPN.

Costul de transportare a unui călător, spune Vitalie Copaci, este de circa 10 lei și 50 de bani, cost triplu, comparativ cu prețul unui tichet.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: