image
Sursa foto: Jurnal.md

BNM dezminte informațiile din presa transnistreană: Doar două firme au conturile blocate; Uzina de la Râbnița NU este vizată

Doar doi agenți economici din regiunea transnistreană s-au ales cu conturile blocate, începând cu 1 iunie 2019 și până în prezent, după ce au prezentat informații eronate privind proveniența banilor, informează Banca Națională a Moldovei.

Banca centrală a făcut precizările după ce presa din stânga Nistrului a scris că mai multor companii din regiune li s-a blocat conturile fără explicații.

Într-un alt caz a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare. Totodată, un singur cont a fost suspendat temporar la solicitarea Serviciului Fiscal Principal de Stat din cauza datoriilor acumulate.

Astfel, este vorba despre patru cazuri din totalul celor 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău.

Totodată, BNM dezminte informațiile lansate de presa din stânga Nistrului precum că printre companiile care au conturile blocate sunt unele dintre cele mai mari firme din regiunea transnistreană, cum ar fi Uzina Metalurgică de la Râbnița.

„Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, precizează BNM.

Citeşte mai mult despre

BNM

Noutăţile partenerilor

comentarii: