Un fost procuror al municipiului Chișinău, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al capitalei

PE SCURT

Fostul procuror al municipiului Chişinău Ivan Diacov este candidatul Partidului Nostru la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

„Ivan Diacov nu este membru al Partidului Nostru, dar formațiunea îl susține pentru că avem nevoie de o persoană care va instaura în oraș dictatura legii. Avem nevoie nevoie de un doctor care va trata cancerul din toate întreprinderile din Chișinău ”, a declarat președintele formațiunii Renato Usatîi.

PE LUNG

Președintele Partidului Nostru a precizat că în campania electorală sloganul candidatului va fi „Salvăm Chișinăul împreună”.

La rândul său, Ivan Diacov a spus că a acceptat propunerea Partidului Nostru de a candida, dar din start a declarat că în cazul alegerii sale va fi un primar apolitic. „Și dacă vin aici, nu vin să fac politică. Vin să muncesc, să fac ordine. Vreau să salvez Chișinăul, care în ultimii ani a fost îngropat în mocirlă. S-a furat tot ce s-a putut”, a spus Ivan Diacov.

Candidatul a precizat că își va direcționa puterile pentru lupta cu corupția din Primărie. „ Vreau ca toți „taracanii politici” care au umplut Primăria să plece pentru că strâng biruri de unde pot. Nu sunt novice în Chișinău, cunosc bine situația”, a spus Ivan Diacov.

În cursa pentru Primăria Chișinăului au fost înregistrați până acum Ion Ceban din partea Partidului Socialiștilor, Andrei Donica, candidat din partea Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Nadejda” și Teodor Cârnaţ, fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.