VIDEO / Cum vorbim despre toleranță?

PE SCURT

La 24 iunie, Moldova.org a lansat o serie de emisiuni în care părinții, bunicii sau copiii vor vorbi și explica unor altora ce este toleranța, cum au loc protestele, despre feminism, Transnistria, propagandă, democrație și alte subiecte actuale.

În această emisiune, Cătălina Marian și fiica sa Eliza discută despre ce este toleranța, despre diferențe, dragoste și acceptare. Veți afla răspunsul la una dintre cele mai frecvente întrebări „Cum să-i explic copilului meu de ce doi bărbați se țin de mână și se sărută?”.

PE LUNG

„Știi uneori, sunt femei sau bărbați, care își aleg ca partener de viață o altă femeie sau un un alt bărbat. – Se sărută între ele? – Da, se sărută între ei sau ele, pentru că se iubesc la fel de mult cum se iubesc majoritatea cuplurilor pe care noi le cunoaștem”, îi povestește Cătălina fiicei sale.

Emisiunea „Cum vorbim despre..?” va avea șapte episoade. Emisiunile vor ajuta publicul să înțeleagă importanța lansării discuțiilor pe teme de interes public în familie. Vor ajuta adulții să găsească timp și să se pregătească cu informații pentru ca cei mici, dar și bătrânii din familia lor să înțeleagă mai ușor termenii vagi din spațiul public și să îi responsabilizeze să devină cetățeni implicați, să aleagă sursele de informare și să pună la îndoială informațiile pe care le obțin prin intermediul presei politizate.

Acest proiect este susținut de Internews Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.