Image-Description
Alaiba a găsit soluția pentru audierea lui Șor și Plahotniuc - prin Skype
Politic 10 septembrie 2019, 13:04 | 2795

Deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba sugerează o metodă prin intermediului căreia Comisia parlamentară de anchetă privind furtul miliardului i-ar putea audia pe Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc – prin Skype.

Parlamentarul, care este membru al Comisiei condusă de Alexandru Slusari, menționează că în ultimele luni au fost audiați mai mulți foști și actuali demnitari, printre care Vladimir Filat, Dorin Drăguțanu, Andrian Candu, Viorel Chetraru Corneliu Gurin sau Veaceslav Platon. Mai rămân, însă, doi – Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, care trebuie obligatoriu audiați, chiar dacă se află peste hotare, insistă Dumitru Alaiba.

„Știu că sunt fugiți din țară și nu sper să revină de dragul audierilor. Dar noroc de tehnologiile secolului 21. Putem și prin skype, la urmea urmei. Este important să îi audiem și pe ei. Sunt sigur că au multe de povestit, iar noi avem foarte multe întrebări anume la ei. Declarațiile lor trebuie să figureze în raport. Dacă, se cred cumva nevinovați, asta este o ocazie să ofere o explicație care va figura, într-un fel sau altul, într-un raport oficial”, scrie el pe Facebook.

Mai mult, Alaiba îi încurajează pe cei doi să se autosesizeze și să ia legătură cu președintele comisiei pentru a stabili o zi și o oră.

Opinia ta contează. Comentează!