00:47:07 29.03.2024
Stiri

Putin, MÂNIAT şi umilit, după dezvăluirea-bombă. Este uluitor cum a fost „lucrat” de CIA timp de 10 ani, iar serviciile secrete ruse nu au ştiut nimic. Credea că influenţează alegerile în SUA!

Știri 10.09.2019 17:30 Vizualizări2909 Autor: Ziarul National
Putin, MÂNIAT şi umilit, după dezvăluirea-bombă. Este uluitor cum a fost „lucrat” de CIA timp de 10 ani, iar serviciile secrete ruse nu au ştiut nimic. Credea că influenţează alegerile în SUA! Hepta


CIA a avut un spion atât de apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin încât acesta a avut acces la documente secrete de pe biroul acestuia, pe care le-a fotografiat, transmit publicaţiile CNN şi The Washington Post, informează gandul.info.

Spionul respectiv a devenit repede unul dintre cei mai valoroşi oameni ai CIA, pe măsură ce a ocupat funcţii tot mai importante în politica din Rusia. El este cel care a furnizat informaţii despre implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016, câştigate de Donald Trump. Sursa respectivă nu era un apropiat al lui Putin, dar participa la luarea unor decizii importante şi interacţiona des cu liderul de la Kremlin.

CIA s-a temut pentru siguranţa spionului imediat după ce Trump a devenit preşedinte. Acesta a fost scos din Rusia în 2017 printr-o misiune secretă, potrivit surselor CNN. Liderul de la Casa Albă ar fi dezvăluit informaţii secrete despre organizaţia Stat Islamic în faţa ministrului de Externe rus Serghei Lavrov, iar CIA s-a temut că Trump ar putea deconspira şi sursa de la Kremlin.

Persoana respectivă, al cărei nume nu a fost făcut public, a avut acces la documente secrete de pe biroul lui Vladimir Putin, pe care le-a fotografiat şi trimis în SUA. Spionul a fost în serviciul americanilor timp de cel puţin 10 ani.

Potrivit publicaţiei New York Times, viaţa informatorului este în continuare în pericol. Casa Albă a contrazis informaţiile publicate de CNN, transmiţând că sunt „nu numai incorecte, dar au şi potenţialul de a pune vieţi în pericol”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md