Platforma YouTube va trebui să achite o amendă astronomică pentru că ar fi colectat ilegal informaţii personale de la minori

by D M
Distribuiti mai departe...

Platforma YouTube a fost obligată la plata a 170 de milioane de dolari, fiind acuzată că ar fi colectat în mod ilegal informaţii personale de la minori, fără consimţământul părinţilor acestora, a anunţat miercuri Comisia Federală de Comerţ din Statele Unite, scrie Agerpres.

Platforma video online a fost acuzată de colectarea datelor personale sub forma unor ”idenficatori persistenţi”, cunoscuţi sub numele de cookie-uri, utilizaţi pentru identificarea utilizatorilor pe internet.

YouTube a colectat datele de la utilizatori ai canalelor pentru copii cu vârsta sub 13 ani fără a-i notifica în prealabil pe părinţii acestora şi fără a obţine consimţământul lor, încălcând astfel legea privind protecţia online a vieţii private a copiilor.

În reacție, YouTube a indicat că, în aproximativ patru luni, va elabora politici ce vor schimba modul în care tratează datele asociate conţinutului dedicat copiilor.

De asemenea, YouTube a anunţat că nu va mai rula anunţuri personalizate şi va dezactiva comentariile şi notificările asociate conţinutului dedicat copiilor.

Sursa: Agerpres


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...