(foto) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul Hyundai 45 EV Concept

Hyundai prezintă conceptul electric『45』la Salonul Auto de la Frankfurt 2019. Această lansare deschide o nouă eră pentru Hyundai, care are în prim plan vehiculele electrice și tehnologiile autonome, precum și mobilitatea inteligentă.

Exteriorul modelului concept are ca sursă de inspirație primul model al mărcii Hyundai – Pony Coupe Concept – prezentat în anul 1974. Designul special este definit de șasiu și de caroseria monococă, similară cu arhitectura avioanelor din anii 1920.

Denumirea este dată de unghiul de 45 de grade al caroseriei, care formează o silueta în forma unui diamant, prefigurând direcția de design a viitoarelor vehicule electrice ale mărcii.

Sustenabilitatea a reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru Hyundai, iar conceptul『45』este creat din materiale reciclate.

Noul concept Hyundai încorporează evoluția limbajului “Sensuous Sportiness”. “Sensuous” reprezintă valorile emoționale pe care clienții le pot experimenta prin design, iar “Sportiness” simbolizează implementarea acestor valori prin soluții inovatoare de mobilitate.

Grila frontală a fost reinterpretată, în timp ce farurile și stopurile dispun de un design tip “kinetic cube lamp”. În plus, noua formă a blocurilor optice conferă autovehiculului un aspect remarcabil. Profilul fastback modernizat transmite stabilitate și dinamism, caracteristici accentuate și de lățimea semnificativă a vehiculului și de postura orientată spre față.

Informațiile despre autonomia bateriei sunt afișate cu lumini LED, în partea de jos a ușii. Conceptul prezintă și o serie de inovații tehnologice care pot influența dezvoltarea noilor modele ale gamei Hyundai, precum nişte camere laterale – în locul oglinzilor tradiționale – care oferă vizibilitate sporită prin intermediul unui modul care rotește lentila camerei de o perie pentru a fi curată în permanenţă.

Multiple alte camere sunt încorporate în jurul vehiculului în cadrul sistemului Camera Monitoring System (CMS), permițând astfel implementarea tehnologiilor de condus autonom.

Prin intermediul noului concept, Hyundai reinterpretează experiențele la bordul unui vehicul autonom.  45 EV are la bază conceptul Hyundai “Style Set Free”, care oferă o viziune asupra modului în care oamenii vor călători în viitor. La interior, echipa de design Hyundai nu a mai pus accent pe modul în care se conduce mașina, ci pe transformarea vehiculului într-un spațiu de locuit.

Cabina minimalistă este echipată cu o serie de materiale din lemn, țesături și piele, care creează o atmosfera plăcută, relaxantă. Habitaclul este confortabil, cu scaune spate tip banchetă și cu scaune față mobile, care se pot roți pentru ca pasagerii să poată sta față în față.

Sistemul de infotainment poate fi utilizat prin intermediul unei interfețe cu un fascicul luminos. Ecranul tactil central este înlocuit astfel cu o serie de ecrane și funcții integrate în panoul de bord.

La maximizarea spațiului interior a contribuit și modul de asamblare, de amplasare a bateriilor (sub podeaua autovehiculului) și a motorului, autovehiculul dispunând de un propulsor electric. Podeaua plata permite crearea unui spațiu deschis pe care sunt așezate scaune, care se rotesc spre utilizatori în momentul în care portierele se deschid paralel cu părţile laterale ale caroseriei.

Amplasarea ergonomică a elementelor de control și materialele utilizate la interior sporesc senzația de spațialitate. În plus, zonele de depozitare care utilizează materiale transparente sunt orientate orizontal (pentru tablete sau laptopuri).

Din păcate, Hyundai nu oferă nici o caracteristică tehnică despre noua sa creaţie, precum şi o dată când am putea vedea transformarea sa într-un model de serie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/