image
Sursa foto: mediafax.ro

Aproximativ 1.500 de persoane au murit în Franţa din cauza valurilor de caniculă din această vară

Aproximativ 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma valurilor de caniculă care au afectat Franţa vara aceasta, a informat duminică ministrul francez al Sănătăţii, Agnès Buzyn, citată de Reuters.

Astfel, un total de 1.435 de decese au fost înregistrate vara aceasta. În primul val de caniculă, de la finalul lunii iunie şi începutul lunii iulie au murit 567 de persoane, iar alte 868 au decedat în urma celui de-al doilea val, de la finalul lunii iulie.

Ministrul a evidenţiat faptul că numărul deceselor din această vară este mult mai mic decât cel înregistrat în vara lui 2003, când 15.000 de persoane au murit în Franţa din cauza temperaturilor extreme, scrie mediafax.ro.

„Valul de căldură din 2003 a durat 20 de zile. Am avut doar 18 zile în cele două valuri de anul acesta şi am reuşit să avem o mortalitate de zece ori mai mică mulţumită măsurilor de prevenţie”, a spus ea.

Buzyn a informat că jumătate dintre persoanele decedate anul acesta din cauza căldurii aveau peste 75 de ani şi a adăugat că societatea franceză trebuie să depună eforturi pentru a se adapta la schimbările climatice. „Aceste perioade de caniculă se vor repeta şi, cel mai probabil, se vor intensifica în următorii ani”, a spus ministrul.

Vara acestui an a marcat o depăşire a recordului de temperatură din Franţa, când pe 28 iunie s-au înregistrat 46 de grade Celsius în localitatea Vérargues, potrivit Météo France.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: