image
Sursa foto: kaufland.md

Tot ce trebuie să știi despre stațiile de încărcare a automobilelor electrice instalate la Kaufland Moldova

Parcările magazinelor Kaufland din Republica Moldova sunt dotate cu stații de încărcare a automobilelor electrice. Experții auto le-au testat pe câteva automobile sută la sută electrice, pentru a vedea ce tipuri de porturi oferă noile staţii, ce putere de încărcare asigură și ce putere de absorbție au electro-mobilele.

Odată cu deschiderea magazinelor pentru public, utilizatorii se vor putea bucura deja de stațiile de încărcare. Conducătorii de electro-mobile vor putea utiliza prize cu curent continuu, care vor spori viteza de încărcare a vehiculelor. La stații vor fi disponibile mai multe porturi de încărcare:

- CCS (curent continuu DC de până la 50 kW)

- ChaDeMo (curent continuu DC de până la 50 kW)

- AC (curent alternativ cu putere de încărcare de până la 43 kW)

Pentru Republica Moldova, acestea sunt primele prize puternice fast charge lansate, cu o capacitate super sporită de încărcare, care nu se mai găsesc deocamdată în țară. Portul de standard CHAdeMo este destul de rar chiar și pentru infrastructura europeană, fiind destinată mașinilor de proveniență japoneză. Stațiile de încărcare instalate de Kaufland Moldova au aceeași putere ca și stațiile din Germania. Acum și mașinile ultra-performante, cu o putere de încărcare mai mare, vor putea fi încărcate rapid în Moldova”, ne explică Ilie Toma, expert auto.

Stațiile de încărcare sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, având un regim de funcționare non-stop.

O mașină cu o capacitate de încărcare de până la 50kW se încarcă complet în aproximativ 40 de minute, ceea ce înseamnă că poți să-ți faci ușor cumpărăturile în magazin, în timp ce mașina ta se încarcă până la capăt. Un alt avantaj al acestor stații de încărcare, este, că sunt absolut gratuite pentru toți vizitatorii Kaufland Moldova.

Grija față de om și mediu este o prioritate pentru Kaufland, ne bucură să anunțăm că toate parcările magazinelor noastre vor fi dotate cu stații de încărcare a mașinilor electrice. Deja au fost aduse stațiile, au fost instalate și împreună cu partenerii noștri din cadrul Electro-Maraton am adus aici mașinile sută la sută electrice și am testat cum se încarcă acestea. Stațiile sunt compatibile cu automobilele sută la sută electrice și plug-in. Încă o dată ne convingem, că șofatul eco nu mai este o opțiune, ci este o investiție în viitorul nostru al tuturor”, ne spune Cristina Aramă, PR manager, Kaufland Moldova.

Reamintim că încărcarea la aceste prize va fi gratuită – Kaufland Moldova va suporta toate costurile de alimentare la aceste prize. Staţiile vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland şi vor funcţiona non-stop. În România, spre exemplu, activarea procesului de alimentare are loc cu un card special, pe care toţi clienţii îl pot ridica gratuit la un magazin Kaufland şi-l pot păstra. În Moldova, la etapa iniţială, activarea procesului de alimentare la aceste staţii nu va necesita niciun card, ea urmând a fi posibilă prin simpla conectare a prizei la automobil.

Acum veți pierde mai puțin timp pentru încărcare, veți putea folosi mult mai plăcut electromobilul și veți putea conduce mai ecologic. Implicarea face diferența!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: