Procuratura vine cu detalii în cazul perchezițiilor de la Primăria Chișinău

(update 13:20) Procuratura vine cu detalii în cazul perchezițiilor efectuate azi la sediul Primăriei Chișinău. Astfel, au fost efectuate 21 de percheziții și pornite trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.

Foto: UNIMEDIA

Oamenii legii au documentat 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. S-a stabilit că, bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care ar fi dorit să înstrăineze unele loturi de teren ce aparţin Primăriei municipiului Chișinău.

Perchezițiile au fost efectuate în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a se acumula probe relevante pentru cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

(update 13:00) Reporterul UNIMEDIA se află la fața locului, iar din primele informații se cunoaște că mascații fac percheziții în biroul „Secția elaborarea datelor inițiale și cercetări pentru proiectare, construire și exploatre.”

(ora 11:00)În acest moment, la sediul Primăriei Chișinău au loc percheziții.

Percheziții Primărie / Sursa:Percheziții Primărie/UNIMEDIA

(ora 11:00)În acest moment, la sediul Primăriei Chișinău au loc percheziții.

Informațiile au fost confirmate pentru UNIMEDIA de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Revenim cu detalii.


Pub