Igor Dodon vine cu promisiuni: Prețul la gaze ar putea scădea considerabil de la 1 ianuarie

Igor Dodon a făcut mai multe promisiuni astăzi, după ce săptămâna trecută a fost la Moscova și a vorbit cu Vladimir Putin.

Foto: UNIMEDIA

Dodon a mai spus că pentru anul curent, tariful nu se va majora, iar de la 1 ianuarie va scădea.

Potrivit președintelui, după o reducere cu iz electoral a fostei guvernări, prețul la gaz inclus în tarif pentru consumator este de 178 de dolari pentru o mie de metri cubi. În realitate, însă, prețul pe primul trimestru prețul este 235 de dolari.

„La ce am convenit? După discuții multiple cu Gazpromul și cu Putin am convenit ca de la 1 octombrie reducerea la gazele naturale să fie deja de 10-15 dolari la 1000 metri cubi, iar mecanismul, care urmează să fie pus la punct de Moldovagaz și Gazprom ne permite ca în acest an să nu fie majorat prețul la gaze pe intern. În acest an, nu majorăm tarifele la gaz, iar în anul viitor, ținând cont de ceea ce am convenit, de la 1 ianuarie prețul ar putea să fie cu 40/50 de dolari la 1000 de metri cubi pentru Moldova, iar de la 1 aprilie ar putea scădea chiar cu încă 70 de dolari. De aceea mecanismele care au fost convenite, trebuie să fie implementate în următoarele săptămâni ne permite în acest an să nu majorăm tarifele, iar anul viitor chiar să avem o reducere, pe intern. S-au găsit rezerve și pe interior la Moldova Gaz. Au fost stopate toate cheltuitele neclare, care se duceau sute de milioane la niște firme.”, a declarat Dodon.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon a mers săptămâna trecută în Rusia, unde a discutat cu omologul său Vladimir Putin.


Pub