(Video) Ședința serviciilor Primăriei Chișinău a luat sfârșit: S-au discutat mai multe subiecte

(update 15:25) Adrian Boldurescu, șef Direcţia generală transport public și căi de comunicație: „În maxim 2 săptămâni terminăm de reparat toate străzile secundare și va trebui să selectăm 5-6 străzi după prioritate din fiecare sector pentru a începe lucrările de plombare.”

Foto: UNIMEDIA

(update 15:20) Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: „Au fost înregistrate 732 de cazuri de maladii infecțioase, intoxicații și reacții adverse, mai multe decat săptămâna trecută și decât aceeași perioadă a anului trecut. 81% sunt cazuri de boli diareice acute, dintre care 311 cazuri au fost înregistrare printre copii. Au fost spitalizati 321 bolnavi.”

(update 14:55) Serghei Carp, Întreprinderea municipală a Spațiilor Verzi: „Am gasit o soluție pentru problemele cu apa, peștele mort etc. Am procurat o mașină pentru producerea soluției dezinfectabile ecologic curate, din apă și sare de mâncare. A fost instalată în parcul Valea Morilor, produce 3 tone de soluție timp de 24 de ore. Se cheltuie 72 de lei. Soluția respectivă e mai puternică de 7 ori decât soluția de clorură de calciu. Soluția va fi folosită pentru curățarea apei din havuzuri, nu va mai fi necesar să aruncăm apa din ele, sau chiar dacă va trebui să o aruncăm, ea va putea fi folosită la irigare. Cu aceeași soluție va fi dezinfectat nisipul de pe plaje. Sunt încrezut că va dispărea inscripția că scăldatul este interzis, iar nisipul de pe plajă – infectat. ”

(update 14:30) Șeful Întreprinderii municipale „Parcul Urban de Autobuze”, Vitalie Copaci: „90 de autobuze sunt vechi și necesită a fi schimate. Costul de transportare a unui călător e de 10,51lei.”

(update 14:25) Primarul general interimar al Chișinăului, Adrian Talmaci: „Ieri am facut o inspectare a sectoarelor și avem cazuri când situația sanitară e ieșită din comun, faceți ședințe cu agenții economici, implicați populația în salubrizare. În caz de necesitate, aplicați amenzi contravenționale. A început căderea frunzelor. Va trebui să implicăm mai multă lume pentru a le evacua.”

(update 14:15) La Stația de Epurare au fost întreprinse mai multe măsuri, astfel încât aceasta să lucreze mai bine. Asta însă implică și cheltuieli suplimentare. Se vor verifica în continuare colectoarele, pentru a se depista posibile devărsări în Bâc. (live) Are loc ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău.

Vedeți transmisiunea live.


Pub