Primarul interimar, Adrian Talmaci, despre perchezițiile din această dimineață: „Deocamdată nu a fost învinuită nicio persoană pe acest caz”

În această dimineață au avut loc percheziții inopinate la Primăria Municipiului Chișinău. În Context, primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a fost solicitat de către jurnaliști să ofere detalii înainte de ședința săptămânală.

Potrivit edilului, perchezițiile au avut loc ca urmare a eliberării a mai multor documente legate de construcția unei parcări supraetajate cu spații comerciale ce urma să fie construită pe strada Mușatinilor.

„Perchezițiile au început azi dimineață, am înțeles că acolo procuratura are careva întrebări vizavi de niște dimensiuni materiale, care au fost eliberate de Consiliul Municipal încă cu 5 ani în urmă, în baza cărora s-au eliberat certificat de urbanism. La moment, era pregătită autorizația pentru contruire. E vorba despre o parcare supraetajată, a declarat Adrian Talmaci.

Primarul interimar a specificat că: „acolo cândva a fost o parcare simplă. După aceea, Consiliul municipal a examniat problema respectivă și a permis să fie contruită o parcare supraetajată cu spații comerciale și agentul economic, respeciv, a obținut certificatul de urbanism pentru proiectarea unei parcări supraetajate cu spații comerciale și totodată i s-a explicat agentului economic că, în cazul în care va dori să contruiască ceva deasupra parcării, este necesar ca Consiliul Municipal să permită acest lucru, să nu fie doar o singură parcare, dar să fie și anumite spații locative”.

Totodată, primarul interimar a menționat că, deocamdată, nu a fost învinuită nicio persoană pe acest caz.

UNIMEDIA precizează că procuratura a venit cu detalii în cazul perchezițiilor efectuate azi la sediul Primăriei Chișinău. Astfel, au fost efectuate 21 de percheziții și pornite trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.


Pub