Candidata ACUM pentru diasporă, Galina Sajin, a depus la CEC listele cu semnături

Candidata din partea Blocului ACUM la funcția de deputat pentru circumscripția uninominală 50, a depus vineri, 6 septembrie, listele pentru înregistrarea candidaturii sale în cursa electorală din toamnă.

Foto: Galina Sajin/facebook

Cu această ocazie, Galina Sajin a venit cu un mesaj pe facebook pentru alegătorii săi.

„Sunt parte a diasporei din anul 2006. Împărtășesc soarta a sute de mii de moldoveni care se află fizic peste hotare, dar sufletește sunt acasă. Știu cum e să fii mereu cu gândul la cei dragi, chiar dacă înțelegi că viața te duce în altă direcție. Știu care e prețul străinătății și confruntările pe care aceasta ni le impune.

Înțeleg cum e să aștepți cu nerăbdare o schimbare adevărată în Moldova. Înțeleg cum e să fii obosit de atâtea mobilizări la vot și apeluri la implicare, fiecare mai puțin demn de încredere decât cel precedent. Le înțeleg, deoarece în 13 ani petrecuți în străinătate, le-am trăit pe toate. Un lucru m-a ajutat să merg mai departe, indiferent de greutăți, indiferent de circumstanțe - susținerea comunității de moldoveni din diasporă, care mereu mi-au spus că noaptea-i cea mai neagră înainte de zori.”

Galina Sajin / Sursa:Galina Sajin/facebook

Galina Sajin își exprimă convingerea că, anume alături de Partidul Acțiune și Solidaritate și a Blocului ACUM, aceasta va fi „vocea diasporei în cadrul unui bloc parlamentar gata format, cu pârghii decizionale reale.”

UNIMEDIA amintește că, la data de 30 august curent, Blocul ACUM a luat o decizie prin care o înaintează pe Galina Sajin în calitate de candidat în circumscripția 50, unde Maia Sandu a câștigat alegerile. Informația a fost confirmată de către deputatul Sergiu Litvinenco.


Pub