Pe 18 sau pe 23 septembrie? Când Guvernul Maia Sandu face 100 de zile și când prim-ministra va veni cu raportul

Disputa celor „100 de zile” a Guvernului Maia Sandu a făcut reprezentații Legislativului să vină cu precizări. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consiliera Maiei Sandu, Ananstasia Condruc, spune că a primit multe solicitări de la jurnaliști, despre cele 100 de zile de când lidera PAS este în fruntea Guvernului.

Foto: UNIMEDIA

„Primim foarte multe solicitări de la jurnaliști despre cele 100 de zile ale guvernului. Pentru că prima ședință a actualului guvern a avut loc sâmbătă, pe 15 iunie, 100 de zile ale guvernării se împlinesc pe 23 septembrie. Evenimentul de prezentare a raportului va avea loc pe 24 septembrie”, se arată în postare.

UNIMEDIA amintește că pe 15 iunie a avut loc prima ședință a Guvernului în frunte cu Maia Sandu. Potrivit premierului, primele acțiuni pe care le-a întreprins, au fost mai multe remanieri în cadrul Executivului.

Noul Guvern a fost învestit la data de 8 iunie curent, atunci când Parlamentul format din majoritatea ACUM-PSRM a votat-o pe Maia Sandu în funcția de premier.

Atunci, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern, iar fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcția de președinte interimar și a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie curent.


Pub