(video) Premieră: Noul BRABUS G V12 900 – un monstru făcut pe baza noului G-Class

Atelierul BRABUS are la Salonul Auto de la Geneva un stand plin de proiecte proaspete, însă doar trei sunt absolut noi şi despre care încă nu v-am spus. Să începem cu primul – noul G V12 900 – o ediţie limitată la 10 exemplare de SUV-uri cu 900 de CP sub capotă!

Foto: autoblog.md

Nemţii din Bottrop ţin să-l numească noul, cel mai puternic off-roader cu motor cu 12 cilindri sub capotă, după ce în 2004 la Salonul Auto de la Geneva a arătat lumii primul G-Class cu V12 „implantat”!

BRABUS spune că pentru acest proiect a luat motorul care de regulă trebuie să se afle pe un Mercedes-Benz S 600 L şi care produce 530 de CP. După o serie de manipulări, inclusiv schimb de biele, instalare a unor pistoane forjate în cilindri cu diametru lărgit, a unui arbore cotit custom cu cursă mai lungă, a unor noi turbo compresoare, a unor galerii de evacuare modificate, a unui modul de admisie nou cu o cutie de aer specială şi noi filtre, a modificării unităţii electronice de control cu setări speciale pentru aprindere, injecţie şi presiune, printre altele, agregatul a devenit de nerecunoscut. Citeşte continuarea şi află cât costă AICI.


Pub