Igor Boțan, despre Congresul PD: „Pe balanța discuțiilor a stat rușinea, pe de o parte și, pe de altă parte, mândria pentru ceea ce a obținut PD”

Analistul politic Igor Boțan de la Asociația ADEPT este de părere că la Congresul extraordinar al Partidului Democrat, „pe balanța discuțiilor a stat rușinea, pe de o parte și, pe de altă parte, mândria pentru ceea ce a obținut PD”.

Foto: UNIMEDIA

„Am văzut două abordări: „să le fie rușine” și „să se mândrească”. Am văzut că domnul Pavel Filip, liderul nou al formațiunii, spunea despre rușinea pe care o au cetățenii și pe care o au simpatizanții formațiunii de pe urma guvernării acestuia și am văzut, pe de altă parte, această încercare de a compara ceea ce a realizat Partidul Democrat în 3 ani de zile cu ceea ce a realizat Guvernul Maiei Sandu în 3 luni. Compararea a 3 ani de guvernare singulară a Partidului Democrat cu 3 luni a Guvernului Maiei Sandu mi se pare oarecum o exagerare, dar cu toate acestea am văzut că pe balanța discuțiilor a stat rușinea, pe de o parte și, pe de altă parte, mândria pentru ceea ce a obținut Partidul Democrat”, a spus Igor Boțan la Radio Europa Liberă.

„Partidul Democrat trebuie să ne explice ce a însemnat calea a patra, pentru că dl Plahotniuc cu succes a dus republica pe cea de-a patra cale și pe cea de-a patra cale, așa cum se mândresc democrații, a obținut cel mai mare rezultat – 30 de mandate. Drept că în procente a obținut doar 23%, sub scorul de 27% al Blocului ACUM, care nu a avut resurse, a avut de sute de ori mai puține resurse decât Partidul Democrat și atunci când pun pe balanță trebuie să fie onești cu ei înșiși și să spună că dl Plahotniuc a adus sute de milioane de lei în acest partid, dl Plahotniuc a fost cel care l-a smuls pe Marian Lupu în 2009 de la dl Voronin și Partidul Comuniștilor, și l-a făcut lider al Partidului Democrat”, mai este de părere analistul politic.

Amintim că Pavel Filip a devenit al IV-lea președinte al Partidului Democrat, după ce a fost votat în unanimitate de către cei prezenți la Congresul extraordinar al partidului, organizat la 7 septembrie curent.

Democrații au votat și o declarație privind ultimele evenimente politice și au catalagot acordul dintre PSRM și ACUM ca fiind o „ipocrizie”, menționând că depolitizarea instituțiilor statului nu ar avea loc cum s-a promis în campania electorală”.


Pub