21 percheziții și trei cauze penale privind înstrăinarea ilegală a unor terenuri de construcții în Chișinău

PE SCURT

Procuratura Chişinău a anunțat astăzi despre efectuarea a 21 de percheziții și pornirea a trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție în capitală.

În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice.

PE LUNG

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău.

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.