Trei morți în urma unui taifun
Externe 9 septembrie 2019, 16:11 | 818

Cel puţin trei persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma unui taifun puternic, în Japonia. Furtuna s-a îndreptat către Peninsula Coreeană, provocând pagube considerabile. Aflați detalii în cele ce urmează.

COREEA DE SUD În Japonia, taifunul „Lingling” a smuls din rădăcini sute de copaci, a răsturnat maşini, a luat pe sus acoperişuri şi a avariat sute de clădiri. Însoțită de ploi puternice și de rafale ce depășeau 150 de kilometri pe oră, furtuna a afectat apoi Coreea de Sud. A provocat grave alunecări de teren, a forțat anularea a sute de zboruri și a lăsat zeci de mii de case fără curent electric. S-a îndreptat apoi spre nordul peninsulei, unde locuitorii au fost evacuați. Vijelia a distrus peste 46 de mii de hectare de terenuri agricole din Coreea de Nord, țară care se confruntă deja cu un deficitul alimentar major.

CANADA Uraganul „Dorian” a lovit regiunea estică a Canadei cu rafale ce au atins viteze de 150 de kilometri pe oră. Cel mai afectat a fost orașul Halifax, capitala provinciei Noua Scoţie. Oamenii au fost îndemnați să evacueze zona. Peste 330 de mii de persoane au rămas fără energie electrică, iar câteva clădiri au fost avariate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Anterior, uraganul „Dorian” a devastat Arhipelagul Bahamas, unde a ucis cel puţin 43 de oameni. Afectate au fost și regiuni extinse ale statului american Carolina de Nord.

FRANȚA Aproximativ 1.500 de persoane au murit în Franţa din cauza caniculei din această vară. Anunțul a fost făcut de Ministerul francez al Sănătății, care a precizat că jumătate dintre victime aveau peste 75 de ani. Responsabilii atenționează că perioadele de caniculă se vor intensifica în următorii ani, motiv pentru care îi îndeamnă pe francezi să depună eforturi pentru a se adapta la schimbările climatice. Vara acestui an a marcat o depăşire a recordului de temperatură din Franţa, când pe 28 iunie s-au înregistrat 46 de grade Celsius într-o localitate din sudul țării. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie