03:22:55 25.04.2024
Stiri

US Open 2019 // Două finale cu aceeaşi provocare, două scenarii, doi CAMPIONI, două generaţii, aceeaşi reacţie. Bianca Andreescu şi Rafael Nadal au New York-ul la picioare

Sport 09.09.2019 10:00 Vizualizări4039 Autor: Ziarul National
US Open 2019 // Două finale cu aceeaşi provocare, două scenarii, doi CAMPIONI, două generaţii, aceeaşi reacţie. Bianca Andreescu şi Rafael Nadal au New York-ul la picioare


Bianca Andreescu şi Rafael Nadal, campionii celor două tablouri de simplu la US Open 2019, au fotografii identice de la Flushing Meadows, după ce au avut aceeaşi reacţie în momentul în care au triumfat în finală.

Ce a fost uşor de observat şi ce reţinem după cele două finale de la US Open 2019?

1. Finalele de la US Open au fost croite după acelaşi tipar: o tânără speranţă, faţă în faţă cu o legendă a sportului alb. Bianca Andreescu a înfruntat-o pe Serena Williams, iar Daniil Medvedev a dat peste marele Rafa Nadal. "Bibi" şi "Mady" au fost challengeri într-o primă finală a carierei în Grand Slam-uri, Andreescu la 19 ani, iar Medvedev, într-un circuit mai dur, la 23 de ani. De partea cealaltă, Nadal şi Williams au adus la masă, la startul finalei, zestre impresionante (23 titluri de Grand Slam pentru Serena, 18 - pentru Nadal).

2. Scenarii diferite: la masculin, oficial, predarea ştafetei se amână. Dacă Bianca Andreescu a reuşit o victorie clară în faţa Serenei Williams, scor 6-3, 7-5, reuşind să îşi menţină calmul şi cumpătul într-o finală în care americanca nu s-a conectat, practic, la joc, decât pentru o foarte scurtă perioadă în setul doi, însă departe de nivelul la care o făcea de obicei, Daniil Medvedev trebuie aplaudat pentru că a reuşit să îl târască şi să îl tăvălească în cinci seturi până la epuizare pe Nadal, cel care încă predă lecţii gratuite, pe bandă rulantă, tinerelor staruri ale circuitului masculin, menţinându-şi supremaţia, aşa cum o făcuse şi în faţa lui Tsitsipas, Auger Alliassime sau De Minaur.

3. La masculin, aşadar, seria de victorii consecutive în Grand Slam-uri a veteranilor din Big 3 continuă, cu al 12-lea succes, prin victoria lui Nadal. La feminin însă, cea care continuă este seria înfrângerilor Serenei Williams în finale de Grand Slam - a patra consecutivă.

4. Bucurie la indigo pentru Nadal şi Andreescu. În ciuda unei diferenţe de 14 ani între vârstele celor doi, Rafael Nadal şi Bianca Andreescu au sărbătorit identic câştigarea titlurilor la New York. Ambii jucători s-au prăbuşit pe spate pe teren, cu mâinile şi picioarele depărtate, în V. Imaginile oferite de camera suspendată au arătat o asemănare perfectă, Nadal şi Andreescu lăsând impresia că ar fi urmat întocmai aceleaşi indicaţii ale unui acelaşi regizor. Singura diferenţă: Nadal a căzut secerat înapoia liniei de fund a terenului, iar Bianca Andreescu - în careul de serviciu.

3.850.000 de dolari este valoarea premiului în bani câştigat de Bianca Andreescu şi Rafael Nadal la US Open 2019

Rafael Nadal şi Bianca Andreescu obţinuseră victorii în paralel şi la Rogers Cup (dar în oraşe diferite, Montreal, respectiv, Toronto, la jumătatea lunii august).

Sursa: prosport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md