15:38:51 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu și Andrei Năstase, în vizită la Dodon: „Întrebări sunt multe, așteptările sunt mari, dar noi ne jucăm de-a concursurile”

Politică 09.09.2019 13:02 Vizualizări3795 Autor: Ziarul National
Maia Sandu și Andrei Năstase, în vizită la Dodon: „Întrebări sunt multe, așteptările sunt mari, dar noi ne jucăm de-a concursurile”


Copreședinții Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, au avut astăzi-dimineață o întâlnire cu președintele Igor Dodon, pentru a discuta despre reforma Procuraturii Generale, în special în partea ce ține de numirea noului procuror al R. Moldova.

Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că pe parcursul zilei de astăzi ar mai putea avea loc o discuție în același format.

„Ministerul Justiției a prezentat o reformă și sunt două elemente pe care urmează să le discutăm. Eu sper ca în aceste zile să finalizăm, pentru a veni cu un proiect în plenul Parlamentului, poate chiar săpătmâna viitoare să votăm în Parlament ceea ce ține de reforma Procuraturii. Documentele privind reforma justiției au fost expediate la Comisia de la Veneția, fiindcă este nevoie și de opinia partenerilor noștri. Dar cu Procuratura trebuie să ne mișcăm mai repede”, a spus Dodon la Președinție.

Șeful statului crede că, dacă cele trei componente ale majorității parlamentare vor ajunge la un consens în ceea ce privește numirea viitorului procuror general, acestea vor semna și un acord de colaborare pentru patru ani, până la împlinirea a 100 de zile de guvernare.

„Acordul trebuie să fie semnat, pentru că luna de miere care a fost întărită prin lupta împotriva lui Plahotniuc și a PD și încununată cu cele 100 de zile ale Guvernului se finalizează. Întrebări sunt multe. (...) Pe parteneri, partidul proprezidențial, socialiștii, îi interesează ce facem mai departe. Andrei și Maia spuneau coaliție pe două luni și jumătate sau trei luni și pe urmă de rupt și de mers la anticipate. Noi am spus că trebuie pe patru ani și insist ca să fie pe patru ani. Păi, dacă vreți să ne mișcăm mai departe, haideți să punem pe hârtie și să semnăm”, a afirmat Dodon.

Acesta a spus că insistă ca fiecare deputat al majorității parlamentare să semneze acest acord de colaborare: „Ca să știm câți deputați avem în Parlament. Pe hârtie îs 60 și ceva, dar în realitate, la vot sunt 53, 54, 55. Eu sunt sigur că socialiștii vor semna toți 35. Ei au oferit Executivul”.

Dodon a mai anunțat că în scurt timp va merge în Parlament „cu un mesaj clar” pentru cei din PAS și PPDA.

„Întrebări sunt multe, așteptările cetățenilor sunt foarte mari, dar noi ne jucăm de-a concursurile. Pentru cetățeanul simplu mai puțin contează cine este nacialnik (șef - n.r.) într-o instituție publică sau alta. Pe om îl interesează prețurile la energia electrică, la gaze, ce-s cu salariile, pensiile, cu drumurile din sat. Păi, noi să ne axăm pe asta, nu pe show-uri”, a arătat din deget Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md