15:18:25 24.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE: „Mesajul geopolitic promovat de PD este în interesul lui Plahotniuc, care se află probabil în SUA. Unde vedeți voi tancuri rusești?”

Partide/Comunicate 09.09.2019 13:48 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Mesajul geopolitic promovat de PD este în interesul lui Plahotniuc, care se află probabil în SUA. Unde vedeți voi tancuri rusești?”


Deși Partidul Democrat (PD) s-ar fi aflat „tot timpul în centrul” eșichierului politic și ar fi avut „o poziție echilibrată”, acum ar vedea „tancuri rusești” în R. Moldova.

„Anterior, PD-ul tot timpul încerca să aibă o poziție echilibrată - „Pro Moldova”, încercau să ne copieze pe noi, prieteni cu toți, pe undeva politică externă echilibrată. Acum vedem că au început-o cu tancurile rusești. Eu nu știu, PD-ul vrea să-i ia locul lui Ghimpu probabil. Eu nu-i înțeleg pe cei din raioane, prezenți la Congresul democraților, care ridicau mâinile când Rusia era numită agresor, tancuri rusești și așa mai departe”, și-a exprimat nedumerirea președintele Igor Dodon.

Comentând ultimele decizii luate de Partidul Democrat, inclusiv cu privire la schimbarea conducerii și condamnarea actualei „guvernări hibride, încropită noaptea de trimiși din afară”, șeful statului a declarat astăzi că „mesajul geopolitic” promovat la Congresul de sâmbătă al democraților ar fi în interesul lui Vlad Plahotniuc, care s-ar afla în SUA.

„Acest mesaj geopolitic promovat de PD foarte activ în ultimul timp este mai mult în interesul lui Plahotniuc, care se află probabil în SUA. Dacă Pavel Filip spune că s-a debarasat de Plahotniuc, mesajul geopolitic promovat la congres arată că acolo totul e capturat în continuare de Plahotniuc, pentru că mesajul geopolitic vine să-l ajute pe acesta ca să stea în SUA - iată, ei au un mesaj antirus, hai să-l mai ține oleacă”, îi citează Dodon pe americani.

Șeful statului, care negocia cu Plahotniuc o nouă majoritate parlamentară la Chișinău după alegerile din 24 februarie curent, le-a adresat democraților un sfat: „Lăsați odată tancurile astea rusești. Unde vedeți tancuri rusești? Vine și unul, și altul, și Bolton... Avem relații bune cu toți”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md