04:17:15 19.04.2024
Stiri

Un moldovean, printre cei 35 de prizonierii predați de Kiev Moscovei

Social 09.09.2019 19:01 Vizualizări1121 Autor: Ziarul National
Un moldovean, printre cei 35 de prizonierii predați de Kiev Moscovei Deschide


Rusia şi Ucraina au încheiat sâmbătă un schimb de prizonieri, după negocieri îndelungate, iar 70 de oameni au ajuns la Kiev, respectiv Moscova. În presă a apărut lista cu cei 35 de prizonieri ruși care au fost trimiși la Moscova, iar printre ei figurează și un cetățean al R.Moldova, care anterior a fost reținut de autoritățile ucrainene fiind acuzat de spionaj în favoarea Federației Ruse.

Potrivit Meduza.io, citată de Deschide.md, cetățeanul R.Moldova, din lista cu prizonierii ruși trimiși la Moscova, s-a dovedit a fi Petru Meliniciuk. Același Meliniciuk figurează și în baza de date „Mirotvoreț”.

Potrivit informațiilor „Mirotvoreț”, Meleniciuk, în vârstă de 47 de ani, este născut la Chișinău și a fost reținut de către ucraineni în luna martie 2017, fiind acuzat de trădare de patrie, dar și pentru utilizare ilegală a armelor și substanțelor explozibile.

Ofițeriii SBU au stabilit că Meleniciuk, împreună cu alți trei ucraineni originari din Odesa, care la fel au fost eliberați, ar fi activat sub supravegherea directă a departamentului de informații al Statului Major General al Federației Ruse.

„În timpul activităților, membrii grupului au recrutat o serie de angajați ai formațiunilor strategice și unităților militare din sudul Ucrainei, au colectat informații oficiale, au observat instalațiile militare și mișcarea forțelor armate, dar și au colectat informații despre activiștii din regiunea Odessa”, conform Mirotvoreț.

Amintim că, printre cei 70 de prizonieri care au ajuns la Kiev și la Moscova, au fost marinarii reţinuţi în urma conflictului de anul trecut din strâmtoarea Kerci, cineastul Oleg Senţov, dar şi martorul-cheie în cazul avionului doborât în 2014 în estul Ucrainei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md