Securizarea frontierei moldo-ucrainene, inclusiv pe segmentul transnistrean, a fost discutată la Kiev de șeful diplomației moldovenești

by D M
Distribuiti mai departe...

Principala problemă discutata la Kiev de șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, cu omologul său ucrainean Vadym Prystaiko s-a axat pe securizarea frontierei de stat moldo-ucrainene, inclusiv pe segmentul transnistrean, și protecția ecologică a râului Nistru. 

Cei doi oficiali s-au referit la facilitarea procedurilor de control la frontieră prin extinderea punctelor de control comun și au discutat aspecte ce țin de liberalizarea transportului auto și aerian.

Șeful diplomaţiei moldoveneşti a apreciat poziția activă a Kievului privind identificarea unei soluții politice durabile pentru conflictul transnistrean, în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a țării noastre.

Ministrul Popescu a reiterat că prezența ilegală în regiunea transnistreană a militarilor ruși contravine principiului neutralității Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al diplomației de la Chișinău.

Popescu și Prystaiko au discutat şi despre pregătirea unei noi vizite la Kiev a premierului Maia Sandu.

Ministrul Nicu Popescu efectuează vizita de lucru la Kiev la invitația omologului său ucrainean. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...