Vladimir Cebotari îi răspunde lui Năstase că este gata să meargă la procuror

Crina Dumitriu
09/09/2019

Deputatul democrat Vladimir Cebotari a răspuns public la acuzațiile aduse de ministrul de Interne, Andrei Năstase, privind implicarea sa în jaful bancar, dar și în scheme de evaziune fiscală, admise de firmele la care avea contribuții. Deputatul declară că nu are treabă cu devalizarea băncilor și că este gata să fie audiat de procurori. 

Vladimir Cebotari a scris vineri, la o zi după ce Nastase a depus o sesizare la Procuratura Generală, pe pagina sa de Facebook, că „Năstase continuă joaca de-a procurorul si polițistul politic, lansând acuzații si amenințări la adresa oponenților politici”. 

„În ceea ce mă privește, nu mă ascund după imunitatea parlamentara, sunt gata să mă duc la orice audiere la care voi fi invitat, chiar dacă dețin aceasta imunitate. Ba chiar cer insistent să fiu invitat de instituțiile de drept dacă sunt întrebări. Poate sa participe și Năstase la audieri”, a menționat Cebotari. 

Viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale să-l cerceteze penal pe deputatul democrat Vladimir Cebotari, pentru implicare în procesul de devalizare a sistemului financiar-bancar, precum și pentru că ar fi admis mai multe abuzuri prin intermediul companiei Neaos SRL, în care a deținut 15% din capitalul statutar. Una dintre încălcările grave ține de diminuarea de către companie, în perioada 2015 – 2016, a impozitului pe venit cu aproape 2 milioane de lei. Năstase a depus joi o sesizare în acest sens pe numele procurorului interimar Dumitru Robu, în care oferea mai multe informații și cerea ca procurorii să solicite ridicarea imunitării deputatului democra.

Centrul de Investigații Jurnalistice a relatat în februarie curent, într-o amplă anchetă, despre activitatea lui Vladimit Cebotari și relațiile cu domeniul afacerilor.

Vladimir Cebotari a devenit deputat pe listele PDM în cadrul alegerilor parlamentare din februarie 2019. Anterior el a deținut mai multe funcții publice, inclusiv cea de ministru al Justiției, iar în cadrul formațiunii politice, în ultimii doi ani, a avut calitatea de vicepreședinte. Vladimir Cebotari a ajuns de mai multe ori în vizorul Comisiei Naţionale de Integritate.

Crina Dumitriu
09/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii